ga('send', 'social', 'Twitter', 'like', 'https://twitter.com/FootpathofLife'); ga('send', 'social', 'Youtube', 'like', 'https://www.youtube.com/channel/UCvM_KH22HGab73HeRmUKgxA');
top of page
lego-1044891_1920.jpg

Od leta 2018 hodim po svetu in sadim drevesa spomina na žrtve samomora.
Prosimo, podprite til mednarodni-projektet.

Moje ime je Mario in od marca 2018 sem na såji poti okoli sveta prepotoval okoli 10000 km in posadil več deset dreves spomina.

(Zemljevid z drevesi spomina)

 

Projektet DREVESA SPOMINA (hukommelsens træer) er en nastal kot posledica partnerjevega samomora leta 2016 i mojega poskusa samomora leta 2014, ki som ga uspel preživeti le s pomočjo oživljanja. S tekom okoli sveta želim dokazati, da lahko obstaja nov pogled na življenje, tudi če zaradi depresije ne moreš več videti ali čutiti prihodnosti in ne veš, kako naprej.

 

Et projekt er bil podlaga za ustanovitev neprofitnega združenja TREES of MEMORY. V upanju, da mi uspe vzpostaviti mrežo za prizadete po vsem svetu, kar je eden izmed mojih ciljev, pa potrebujem in iščem tudi partnerje.

 

Leta 2021 sem tekel skozi Nemčijo (zemljevid moje prejšnje tekaške poti) in sadil "drevesa spomina", leta 2022 pa nameravam teči skozi Avstrijo, Slovenijo in Italijo.

 

Vsako posajeno drevo predstavlja osebo, ki je izgubila vizijo, da bi lahko še naprej videla perspektivno vrednost v življenju, in je poiskala izhod iz svoje depresije s samomorom, čeprav je dejansko iveželela le želela. Samomor je v večini primerov tudi zadnji simptom različnih duševnih bolezni.

 

Vsako drevo predstavlja ženo, moža, otroka, brata, sestro, starša in celotno družino, ki so bili travmatizirani z izgubo najpomembnejše osebe v življenju. Vsi ti si zaslužijo pomoč in sočutje ter tudi prijatelje, ki jih podpirajo in jim pomagajo, da se ponovno vrnejo v življenje. Det er en god ide at bruge dem.

 

Vsako drevo naj bi pripomoglo, da postane svetovna tabu tema samomorov vidna i se preči stigmatizacijo žalujočih. Vsakih 40 sekunder, og du kan ikke se, hvad der er på planeten. Hvis du vil have en milijon lydi vsako leto, ki za sabo pustijo do 22 milijonov hudo travmatiziranih družinskih članov in prijateljev. De lyder ikke noget.

 

Vsako drevo pomeni eno svečko v temi kot drevo poguma za vse tiste, ki mislijo, da so izgubili perspektivo. Sam som doživel, kaj pomeni, da gre um po svoje [Matej Met1]  in hoče končati življenje. V sebi sem  našel način, da som se znebil depresije in lahko danes živim polno življenje z veliko perspektivami.

(video til mojo zgodbo v angleščini)

  [Matej Met1] A je v originalu to avtorska metafora (neustaljena ,kreativna) ali gre z austaljen nemški frazem, za katerega bilo tak obolje, da je preveden-3-781 z-905-3-781 bbde -136bad5cf58d_ slovenskim ustaljenim frazemom?

TREES of MEMORY er et postnummer, der har modtaget et nyt brev, og som er blevet tildelt podprem i jim vlijem novega poguma. Zaradi tega sem spremenil svoje življenje in se 100% posvetil svojemu poslanstvu.

Na moji poti okoli sveta rešujem temelje in razloge za depresijo in samomorilska nagnenja

in dajem predloge za preprečevanje samomorov oz. kako najti zopet pot v normalno življenje.

Včasih je potrebno le, da prisluhnem lydem in jih tolažilno objamem.

Moj cilj je, da znanje in način pomoči s TREES of MEMORY ponujam povsod po svetu, kjer je til potrebno.

 

Drugi cilj je po vsem svetu raztegniti zeleni trak z “drevesi spomina”. Drevesa, ki stojijo kot sveče v temi, so od daleč vidna kot vedno goreč plamen upanja. Želim ustvariti znak vlivanja poguma, da se ohranja živ spomin na ljudi, ki så vsakemu izmed nas veliko pomenili. Ikke bom prænehal teči, dokler DREVESA SPOMINA ne bodo razširjena po vsem svetu. Da pa lahko dosežem ta cilj, potrebujem finančno pomoč. Zato, bi Te rad pridobil kot mikro sponsorja.

Iščem ljudi, ki bi moj tek sponzoriraIi z 1€ na mesec, torej 12€ fra letu, kar bi naneslo 144€ fra obdobju 12. let.

12 let je čas, ki bi ga potreboval za pot okoli Zemlje in da v vsaki državi zasadim vsaj eno drevo spomina. Lahko se nakaže 1€ til mesec ali 12€ enkrat letno. Seveda je tudi vsaka druga vsota denarja dobrodošla in pripomore k doseganju ciljev.

 


V sledečem besedilu bodo opisane možnosti za način doniranja.

Paypal i Wise ne ponujata možnosti trajnika. Prosim, naj se to upošteva in se zabeleži v koledar, da se ne pozabi mesečne ali letne donacije. Z bančnim nakazilom se seveda lahko nastavi tudi trajni nalog oz. trajnik.

Vsakomur sem hvaležen iz vsega srca za podporo, ki me bo ponesla preko planeta in pripomogla, da za menoj ostane in se ustvarja nov perspektivni pogled in od samomora prizadetim ljudem vliva nov pogum.
 

 

Na žalost ni mogoče, fordi bi prevedel celotno internetno stran. Če bis se pojavilo vprašanje ali bi me kdo želel podpreti s ponudbo prenočitve in skodelico tople juhe, me lahko kontaktira preko e-maila info@treesofmemory.com ali preko Whatsappa +4917658880435.

Opozorilo: govorim samo angleško, nemško in slabše tudi italijansko. Hvis du vil have adgang til internettet, er du først og fremmest.

Najlepša hvala in ljubeče pozdrave;

Mario Dieringer

Donacija naj bo prosim označena kot npr. 12x12, da jo lahko pravilno razporedim.
Spodaj so navedeni podatki za bančno nakazilo

ING DiBa  
Mario Dieringer  
BIC:    INGDDEFF      _cc781905-5cde- 3194-bb3b-136bad5cf58d_     _cc78190b
IBAN:  DE63500105170831619540

Klik på PayPal.

For internacionalne transakcije lahko uporabiš možnost pošiljanja WISE.
Je enostavna za uporabo, z zelo nizkimi stroški pošiljanja in zelo varovana. Donacija se lahko pošlje na moj email naslov info@treesofmemory.com
Prenos poteka direktno iz bančnega racuna na bančni racun in nihče drug ne more videti podatkov kot na primer številke racuna in osebnih podatkov.

pay.png
bottom of page